Nordic Walking voor mensen met de ziekte van Parkinson

In beweging zijn en blijven is belangrijk voor iedereen maar vooral voor mensen met de ziekte van Parkinson. Daarom biedt Fysiotherapie De Hertog de gelegenheid tot Nordic Walking in een kleine groep, begeleid door een fysiotherapeut. De eerste groep is maandag 4 oktober gestart!
Bij Nordic Walking wandel je met gebruik van stokken, waardoor niet alleen de beenspieren maar ook de armspieren worden gebruikt en de conditie en stabiliteit worden getraind. Door oefeningen tussendoor wordt ook de soepelheid in het lichaam verbeterd. Stokken kunt u bij ons huren of aanschaffen.
De lessen vinden plaats op maandag van 11.00-11.45 uur en duren drie kwartier. Tijdens de eerste lessen leert u de goede techniek aan en daarna gaat u op pad, lekker in de buitenlucht! Een serie van 10 lessen is meestal voldoende om daarna zelfstandig verder te kunnen gaan. U kunt ook een abonnement afsluiten als u gezellig met de groep en therapeut door wilt gaan. De begeleiding wordt verzorgd door Corina Wouters en Erik Visser.

Meer informatie over de kosten en het kopen/huren van stokken kunt u krijgen bij de secretaresse (0517-395100).

Publicatiedatum: 05-10-2021


« Terug naar het overzicht