Aftrappen en Doortrappen

Veilig Fietsen!

Ook dit jaar wil Fysiotherapie De Hertog in samenwerking met provincie Fryslân en de gemeente Waadhoeke, mensen van 55+ stimuleren om tot op hoge leeftijd veilig te kunnen (blijven) fietsen. Daarom wordt er dit jaar wederom het fietsevenement Aftrappen/Doortrappen georganiseerd
Tijdens deze bijeenkomst krijgen deelnemers informatie over veilig fietsen en oefeningen om dit fit, pijnvrij en veilig te kunnen doen.

Het ochtendprogramma wordt georganiseerd door de gemeente Waadhoeke:
Om 10.00 uur zal het evenement “Aftrappen” feestelijk geopend worden door de wethouder van de gemeente. Dit zal plaatsvinden op de Hertog. Daarna zullen buurtcoaches de deelnemers meenemen voor een fietstocht van zo’n 20 km en tijdens deze fietstocht zal er ergens een tussenstop zijn voor een bakje koffie. U kunt zich hiervoor opgeven bij de gemeente Franeker.

Om 12.00 uur hoopt de groep terug te zijn op De Hertog waar het programma van “Doortrappen” begint met een kleine informatiemarkt opgezet waar o.a. de gemeente Waadhoeke, Fietswinkel v.d. Woude en Hoorzorg Friesland aanwezig zullen zijn met allerlei informatie omtrent veilig fietsen.
12.30 is er een lunch en om 13.00 uur zal Corina Wouter (fysiotherapeut De Hertog en ambassadeur van Veilig Fietsen) een lezing houden over valpreventie.
Hierna is er weer gelegenheid voor een bakje koffie en dan volgt er van 14.30 – 15.30 uur Fietsgym.
Tijdens de fietsgym wordt u onder begeleiding van een fysiotherapeut geleerd hoe het beste kunt op- en afstappen, krijgt u krachtoefeningen, tips over een goede fietshouding, en nog veel meer.
Mocht u interesse hebben voor het middag programma dan kunt u zich opgeven bij de secretaresses van Fysiotherapie De Hertog via balie@fysiofraneker.nl of 0517-395100.

In navolging op deze dag is er de mogelijkheid om in groepsverband iedere woensdag en/of donderdag in april fietsgym te volgen. De kosten hiervoor zijn eenmalig 40,00 euro – mocht u hieraan mee willen doen dan kunt u dit laten weten aan de secretaresses van De Hertog via balie@fysiofraneker.nl of 0517-395100.

 

Publicatiedatum: 18-03-2024


Terug naar overzicht